top of page
IMG-20220711-WA0003.jpg

Over Redoro

De naam REDORO is afgeleid uit de naam van de voorouders RE_GINA en ISI_DORO. Sinds 1895 produceren ze volgens traditie extra vierge olijfolie en wordt deze al meer dan honderd jaar van vader op zoon doorgegeven.

 

Halverwege de jaren 90 is Redoro gegroeid van een lokaal productiebedrijf naar een nationaal en internationaal bedrijf om de kwaliteit van Redoro’s extra vierge olijfolie in elke keuken en op elke tafel ter wereld te laten smaken.

 

Ondanks het grote succes van Redoro extra vierge olijfolie, die altijd groeit en wordt gewaardeerd over de hele wereld, blijven de waarden van het bedrijf hetzelfde als ze ooit waren: kwaliteit, echtheid en liefde in elk klein gebaar, van de teelt van olijven met de hand geoogst, tot verwerking van extra vierge olijfolie of tot heerlijke producten zoals paté of specialiteiten in olie.

 

De traditie van de familie Salvagno is de kracht van het bedrijf. De traditie van de familie bewijst de uitmuntende kwaliteit van de olie

en garandeert de consument maximale controle over de productieketen: van het verzamelen en selecteren van olijven tot koude persing en botteling.

 

 

REDORO Frantoi Veneti is gevestigd in Grezzana, in het hart van Valpantena, ten noorden van Verona. Het geheim van het succes van Frantoi Redoro is de aanwezigheid van de oliemolens, zeer dicht bij het hart van de productie, één in Grezzana, het hoofdkantoor van het bedrijf, een ander in Mezzane (respectievelijk productiegebieden van Veneto Valpolicella DOP) en ten slotte in de buurt van het Gardameer, waar alleen Garda DOP Extra Vierge olijfolie wordt geproduceerd.

 

De molens draaien op volle toeren tijdens de drie oogstmaanden, oktober, november en december. Olijven uit de nabijgelegen valleien worden geoogst en hebben een zeer breed bereik dat zeven valleien omvat. Bijna duizend landbouwproducenten brengen hun beste olijven naar de molens. Het jaarlijkse productiepotentieel is ongeveer 50/60.000 kwintalen olijven, verdeeld over de drie productiemolens.

 

De productie van olijfolie wordt strikt gecontroleerd door gespecialiseerd personeel dat elke verwerkingsfase nauwlettend volgt en alleen gezonde olijven van hoge kwaliteit naar de vermaling brengt die in staat zijn om de voortreffelijke kwaliteit van de extra vierge olijfolie van de Frantoi Redoro te produceren.

 

Het is voor ons van uiterste belang dat wij aan jullie, onze klanten, kwaliteit van de producten kunnen garanderen. Tijdens ons bezoek aan Frantoi Redoro hebben wij het hele productieproces mogen zien.

 

De waarden waar zij al jarenlang aan houden en de passie voor de ambacht is zo intens dat wij zeer dankbaar zijn met hen te mogen samenwerken!

bottom of page